december 15, 2020

Skab en rød tråd i hjemmet gennem indretningen

By Karin

Hvis du vil have et hjem, der føles sammenhængende, er det en god idé at skabe en rød tråd i din indretning. Det kan du gøre på flere forskellige måder, og herunder følger en række gode råd til, hvordan du gør i praksis.

Det er vigtigt, at der er sammenhæng i din bolig, hvis du vil have et hjem, som er rart at være i. Det kan du gøre på flere forskellige måder, men det handler i bund og grund om, at du skal sørge for, at der er en rød tråd i indretningen og mellem de enkelte rum.

I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du sørger for, at der er en rød tråd i indretningen, så du er sikker på, at dit hjem er behageligt og atmosfærisk at befinde sig i. Du kan lade dig inspirere af rådene eller implementere dem – det er op til dig selv.

Vælg samme materialer

Det er en god idé at vælge mange af de samme materialer, når du indretter dit hjem, hvis du vil skabe en rød tråd. Du bør eksempelvis ikke have en masse plastik ting i det ene rum, mens det andet er fyldt med ting, som er lavet af træ.

Hvis du er glad for dansk desigerninteriør, kan det være en god idé at sørge for, at det er dét, som er den røde tråd gennem indretningen. Det vil skabe en sammenhæng, som gør, at dit hjem bliver behageligt at være i.

Vælg samme farvepalette

Det er væsentligt, at du vælger nogenlunde samme farvepalette i rummene i dit hjem, så det ikke bliver et stort virvar af forskellige indtryk. Det kan dog være vanskeligt, og det er også helt okay, at enkelte farver skiller sig ud.

Du kan med fordel arbejde med kontrastfarver, hvis du vil skabe opmærksomhed omkring enkelte elementer. Samtidig er det kun hyggeligt og pænt, hvis det hele ikke har præcis de samme nuancer – men sørg for, at det meste er i samme farve palette.

Der må gerne være afveksling

Selvom du skal skabe en rød tråd, må du gerne lave noget afveksling mellem de enkelte rum. Det er generelt vigtigt, at der er afveksling i rummene, så det hele ikke bare er det samme, selvom det gerne må minde om hinanden.

Når der er forskellige stemninger i de enkelte rum, bliver det ligesom at gå på opdagelse, når man går fra rum til rum – og det vil med garanti få de enkelte rum til at stikke ud og være helt unikke.

Samtidig bør du sørge for at holde det hele forholdsvis simpelt, så der ikke er alt for mange ting, der ligger og flyder. Hvis du har mange ting, vil det hurtigt skabe et rodet udtryk i hjemmet, hvor den røde tråd bliver vanskelig at få øje på.