psykolog
december 19, 2020

3 gode råd til dig, der skal til psykolog for første gang

By Karin

Skal du til psykolog for første gang? Så er det vigtigt, at du finder den helt rigtige. Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan bruge, når du skal finde den psykolog, der matcher dit behov.

Det er vigtigt, at du finder den rigtige psykolog, når du skal komme videre i dit forløb. Hvis du ikke finder den rigtige psykolog, er det svært for dig at komme styrket ud på den anden side. Dog kan det være svært at finde den rigtige, hvis du ikke har tidligere erfaring.

Herunder får du tre gode råd, som du kan bruge, når du skal finde en psykolog, som matcher det, du har brug for. Det er ikke alle psykologer, som passer til alle, og det er derfor helt individuelt, hvem der fungerer for dig.

#1: Vælg en tæt på dig selv

Det er vigtigt, at du vælger en psykolog, som befinder sig i nærheden af din bopæl, så du ikke skal bruge alt for lang tid på transport, når du skal til og fra dine sessioner. Hvis du bor i Randers, kan du eksempelvis vælge Psykolog Krogh, som er beliggende i dit lokalområde.

Uanset hvad, så vil det gøre det nemmere for dig, når du skal til og fra psykolog, hvis det er en, som har klinik i dit lokalområde – og det kan være en klar fordel, hvis du eksempelvis har en travl hverdag eller blot ønsker at spare tid.

#2: Vælg en med speciale i dit område

Der er mange forskellige grunde til at gå til psykolog, og der findes derfor også mange forskellige grene indenfor psykologi. Derfor er det en god idé at vælge en, som er ekspert i lige netop det område, du døjer med.

Du bør altid vælge en psykolog, som har de rette forudsætninger for at kunne tage udgangspunkt i netop din situation. Det vil gøre, at du hurtigere kommer videre, så du kan få afsluttet dit forløb på en ordentlig måde, hvor du rent faktisk får noget ud af det.

#3: Vær åben og ærlig

Når du skal til psykolog, er det vigtigt, at du fortæller åbent og ærligt om, hvordan du har det. Du bør aldrig gemme noget væk, fordi du ikke vil fortælle det til vedkommende. Det er vigtigt, at der er rene linjer, hvis du skal have noget ud af det.

Psykologen tager udgangspunkt i din individuelle situation, og derfor er det nødvendigt, at du ikke skjuler noget for vedkommende. Du kommer med andre ord længst, hvis du er åben og ærlig, så du ikke lægger fingre imellem.

I sidste ende er det dit ve og vel, det går ud over, hvis du ikke er ærlig, og derfor bør du også vælge en psykolog, som du er komfortabel ved. Der skal være et personlighedsmæssigt match, før det virkelig giver pote at gå til psykolog – af samme årsag bør du heller ikke vælge den første og den bedste.