drinksopskrifter
maj 18, 2021

Disse drinks vil du stifte bekendtskab med i 2021

By Karin

Sommeren er snart over os igen, og endnu engang er det tid til denne årstids fornøjelser. De fleste har nok accepteret, at sommeren 2021, i lighed med sommeren sidste år, vil stå i den globale corona epidemis skygge.

Men selvom festivaler aflyses på stribe, og de evendige køer til de obligatoriske tests, kan få tålmodigheden selv til at sukke højlydt, må vi ikke glemme de muligheder vi trods alt stadig har, for at give sommeren de festlige indslag, som den fortjener.

Som inspiration til jeres sommerfest, snydefestival eller bare en hyggelig aften på terrassen, efter en god middag i venners lag, kommer her vores bud på hvilke drinks der kommer til at hitte i sommeren 2021.

Her har vi både medtaget klassikere, samt mindre kendte drinks, som du kan eksperimentere med, hvis du rigtig vil imponere de heldigt indbudte til din sommerkomsammen.

1. Tequila sunrise 

Stå op som en mexicaner med det perfekte mix af tequila og appelsinjuice, tilført det røde skær af grenadine.

Sådan gør du, og dette skal du bruge!

 • Fyld et glas med is
 • Tilfør tequila. Som standard 4 cl, men hvis dagen har været ekstra hård, kan denne mængde med fordel øges. 
 • Tilfør nu appelsinjuice og rør rundt. Husk at efterlade plads i glasset til grenadine, som tilføres forsigtigt langs kanten af glasset. 
 • Server dine hjemmelavede tequila sunrises for dine gæster, og vær åben for hvad sommernatten gemmer af endnu ikke oplevede minder 

2. Mojito 

Nu forlader vi Mexico og drager en smule mod øst, til øen hvor tiden står stille og hvor de tropiske rytmer spiller op til dans natten lang. Bring stemningen fra Cuba hjem til din baghave eller baggård med de altid fantastiske mojitos.

Sådan gør du, og dette skal du bruge!

 • Start med mynten. Pluk bladene og klap dem imellem hænderne, da dette frigør smagsstofferne i mynten. Disse blader ligges i bunden af glasset
 • Tilfør 4 cl hvid rom fra din foretrukne producent.
 • Tilfør 2 cl limesaft. Bedste resultat fås ved selv at presse frugterne. 
 • Tilfør til slut en teskefuld rørsukker, gerne økologisk, hvorefter glasset fyldes med is og drinken er, efter grundig omrøring, klar til servering. 

3. Strawberry daiquiri 

Intet er et bedre symbol på den danske sommer end friske jordbær, og hvorfor ikke kombinere dette fantastiske bær med stemningen fra Sex and the city.

Ingen drink kan hamle op med friske daiquiris når sommerfesten med veninderne skal afholdes, og den fungerer også til de mere stille aftener på terrassen. 

Sådan gør du, og dette skal du bruge!

 • For det første bør du have en blender til rådighed. Dette gør procesen væsentligt nemmere.
 • 5 cl hvid rom kommes i blenderen, sammen med 2 cl limesaft. Tilfør frosne jordbær, og en smule flormelis og blend hele herligheden sammen. Smages til med flormelis og limesaft, og når et tilfredsstillende resultat er fundet, serveres den slushiceagtige drink i cocailglas.
 • Tilfør gerne diverse bær og frugter, som en velsmagende pynt.

4. Caipirinhas 

Nu forlader vi den nordlige del af Latinamerika, og bevæger os imod Sydamerikas største land, nemlig Brasilien. Her findes nationaldrikken caiprinha, der som den eneste drink på listen bør tilføres en advarsel. Den slår nemlig rigtig hårdt og alkoholsmagen er kraftigt kamufleret af sukkeret. Kan med fordel laves i en stor bowl, og fungerer perfekt til sommerfesten. 

Sådan gør du, og dette skal du bruge!

 • Fyld 5 cl af den brasilianske spiritus cachaca i et glas
 • Tilfør 3 cl sukkersirup og 3 cl limesaft
 • Tilfør 1 teskefuld rørsukker 
 • Skær en lime i 3 både og put disse i glasset. 
 • Fyld glasset med knust is og server

5. Mescal

Listens sidste drik, fungerer i sin rene form bedst som en måde at få varmen i koldt vær, da alkoholprocenten her nemt kommer over 50.

Men tequilaens hårde og mindre kendte fætter, fungerer som mixer til andre drinks. Vil du imponere dine venner til din sommerfest, eller bare efter en god middag, kan mescal med fordel erstatte anden spriritus. Lav dine mojitos, tequila sunrises eller margaritas med mescal i stedet for rom og tequila, og du har nu en klassisk drink i nye klæder.