indretning
august 28, 2020

Sådan indretter du et hyggeligt hjem

By Karin

Trænger dit hjem til en makeover, hvor det gerne må emme af hygge, og samtidig være moderne og æstetisk? Læs med her, og få de nyeste trends indenfor boligindretning.

1. Gør dit hjem personligt

 I et hyggeligt indrettet hjem, skal det kunne ses hvem der bor der. Det skal være dit hyggeligt hjem! Det er dig, der skal bruge mest tid der, og derfor er det vigtigt, at du ikke kopierer et boligmagasin – men lad dig gerne inspirere. 

For at skabe nogle trygge, hyggelige og afslappede rammer, så brug nogle de ting du har i forvejen. Det kan eksempelvis være ting, der har affektionsværdi for dig, ting du har haft med hjem fra en rejse eller lignende. Disse genstande vil bidrage til en hyggelig atmosfære. 

2. Indret med farver

Der er ikke noget mere kedeligt end et hjem kun i hvidt, så vær ikke bange for at indrette med farver. Har du en yndlingsfarve, kan du tage udgangspunkt i den og finde en farvepalette der matcher. 

Mal en eller flere vægge i farver og indret med matchende møbler og tekstiler. Er du ikke til vilde farver, kan du holde dig til mere naturlige nuancer og materialer og lade dine tekstiler være de mest fremtrædende. Hos birkk.dk finder du fine, naturlige ting til hjemmet. 

3. Plaider, puder og alt det bløde

Forskellige puder, plaider og lignende virker indbydende og emmer af hygge. Indret derfor din sofa med bløde elementer, så du kan smække benene op og læse en bog under skæret fra en glødepære. 

I det hele taget er det en god idé at indrette dit hjem med hyggelige siddepladser, som er rare at opholde sig i. Det gælder også der, hvor du skal arbejde – her må det bare ikke blive for blødt, så du falder i søvn.

4. Hyggelig og stemningsfuld belysning

Lys skaber stemning, og i Danmark er vi generelt gode til at skabe en hyggelig stemning med belysning. Det er en kombination af koldt og varmt lys der er den væsentlige faktor. Det er godt at have et koldt lys, såsom et spot, til praktiske gøremål.

Til de hyggelige stunder er et varmt lys, som du får med en glødepære, godt. Sørg derfor for at have forskellige typer lamper forskellige steder, så de tjener deres formål. 

5. Byd naturen velkommen indendøre

Hvis du vil skabe et hyggeligt hjem, er det essentielt at byde naturen indendørs. Køb nogle planter og blomster til vindueskarmen, gulvet og bordet. Pas dog på at du ikke forvandler din stue til en skov. 

Planter skaber en rar og hyggelig atmosfære, et godt indeklima og dufter dejligt.