september 2, 2020

Festival som handicappet: Sådan får du en god oplevelse

By Karin

Hvis du er handicappet og skal på festival, kan det være en udfordring, hvis ikke du forbereder dig grundigt. Herunder følger en række tips til, hvordan du får en god oplevelse, når du skal på festival med et handicap.

Nogle festivaler er egnet til handicappede, imens andre bestemt ikke er det. Derfor handler det først og fremmest om at vælge den festival, du vil deltage i, med omhu, så du har de bedste forudsætninger for at få en god oplevelse.

Hvis du er i tvivl om, hvilke festivaler du skal vælge, får du herunder en række konkrete forslag til festivaler, som egner sig til handicappede, samt hvad du skal være opmærksom på, når du er afsted.

Vælg den rigtige festival

Det første, du skal gøre, efter du har besluttet dig for, at du skal på festival, er at vælge den rigtige festival. Nogle festivaler er bedre indrettet, hvis du eksempelvis sidder i kørestol eller har gangbesvær. Det betyder, at du med fordel kan vælge en af disse festivaler, hvis du vil have så lidt besvær forbundet med din festivaloplevelse som overhovedet muligt.

Du kan eksempelvis vælge Grøn Koncert, Sølund Festival, Tønder Festival eller en række af de andre festivaler, som egner sig godt til dig, der sidder i kørestol. Uanset hvad, så vil der formentlig være en smule besvær forbundet med det, men det handler om, at du skal have mennesker omkring dig, som kan hjælpe dig med at få en god oplevelse.

Tag afsted med en gruppe

Det er en god idé at tage afsted sammen med en gruppe eller en hjælper, som kan hjælpe dig med at komme omkring. Det gør sig eksempelvis gældende, hvis du sidder i kørestol, da det ikke er alle steder, du kan komme rundt på festivaler.

Du kan derfor med fordel forhøre dig i vennegruppen eller blandt dine familiemedlemmer, så du er sikker på, at der er nogle, som kan tage med og hjælpe dig, hvis du får behov for det, hvilket du næsten med sikkerhed vil, når du er afsted.

Vælg et mødested

Det kan være en god idé at vælge et sted, hvor du kan mødes med de andre, der deltager i festivalen, hvis du vil have det optimale ud af det. Du behøver ikke at bevæge dig rundt imellem de forskellige koncerter hele tiden, så planlæg dem, du gerne vil se, i god tid. 

Når du har et fastlagt skema, kan du med fordel blive på det sted, du gerne vil, hvorefter du kan få hjælp til at komme frem og tilbage mellem de forskellige koncerter, når der er noget, som du gerne vil se, der spiller.