september 2, 2020

3 gode råd til nybagte forældre

By Karin

Hvis du netop er blevet forælder, er der mange ting, der er helt nye for dig. Det kan være vanskeligt at navigere i, og du har garanteret stået med tanken om, hvorvidt du gør det godt nok? Hvis du er i tvivl om, hvordan du er en god forælder, følger her en række råd, som du kan lade dig inspirere af.

Det er lykken at blive forældre for første gang, og der er god grund til, at det ændrer ens liv – både på det fysiske plan, men i særdeleshed på det mentale. Du vil opleve et større ansvar, end du før har haft, og det kan i mange tilfælde virke skræmmende.

Hvis du ønsker at gøre noget godt for dig selv, så bør du opsøge al den viden omkring at være forældre, som du overhovedet kan. Du er klikket ind på denne artikel, så det er et skridt i den rigtige retning. Herunder får du en række gode råd til, hvordan du får succes som nybagt forælder.

1: Træn med din nyfødte

Først og fremmest er det vigtigt, at du træner med din nyfødte. Du skal eksempelvis træne den taktile sans, når barnet er helt ungt, da det er med til at gøre, at barnet kan fornemme, hvorvidt noget er fornuftigt at røre ved eller ikke.

Samtidig skal du lege med dit barn, så det får en fornemmelse af, hvordan man bruger sin motorik. I de første par måneder vil legen ikke være mere avanceret, end at du holder det. Det udvikler sig dog på sigt, så legene bliver mere og mere kreative og avancerede, og her er det vigtigt, at du bidrager positivt til barnets udvikling ved at være deltagende.

2: Vær ikke bange for at bede om hjælp

Det er svært at være forældre, og det kræver meget af jer, hvorfor I endelig ikke må være bange for at spørge og bede om hjælp. Det kan være vanskeligt at navigere i jeres nye liv, hvor I har ansvaret for et andet menneske, men I har garanteret mange omkring jer, som har prøvet det før, og som I derfor kan få hjælp af.

Det kan være helt basale ting som at få hjælp til at gøre rent og handle ind, men det kan også være gode råd og tips fra jeres egne forældre eller andre i jeres omgangskreds, som har været igennem det samme.

3: Husk at pleje parforholdet

Det er vigtigt, at barnet vokser op i trygge rammer, hvorfor det også er vigtigt, at I plejer jeres parforhold. Barnet vil hurtigt kunne fornemme, hvis der er noget, der ikke er, som det bør være, hvorfor det er en god idé at pleje parforholdet.