varieret kost
august 15, 2020

3 gode råd til at sikre en varieret kost

By Karin

Det er vigtigt, du får en varieret kost, hvis du vil sikre dig, at du får alle dine nødvendige mineraler og vitaminer. Hvis du er i tvivl om, hvordan du spiser varieret, eller blot kunne bruge noget inspiration, får du 3 gode råd.

Hvis du vil leve sundt, er det nødvendigt, at du spiser varieret. Det er der god grund til, fordi du på den måde sikrer, at du har en optimal levestandard, hvilket smitter af på dit humør, din fysik og dit generelle velvære.

Det kræver generelt ikke meget, men du skal være forberedt på, at du ikke bare kan tilberede de samme fem retter til aftensmad hver dag, hvis du vil være sikker på, at du får den nødvendige kost.

Herunder får du en række gode råd, som du kan følge, hvis du vil sikre, at du kommer til at leve sundt gennem en varieret kost. Nogle af rådene er nemmere at følge end andre, men ikke desto mindre er de nødvendige, hvis du vil sikre dig, at du 

#1: Prøv nye, spændende retter

Hvis du virkelig ønsker at spise varieret, er det nødvendigt, at du giver dig i kast med retter, som du ikke har prøvet før. Det kræver nemlig, at du prøver en lang række forskellige grøntsager, kød og andre råvarer, hvis du vil opnå en varieret og sund kost.

Det er naturligvis tilladt at have nogle nemme retter, som du hurtigt kan lave, hvis du har en travl hverdag. Du kan eventuelt pifte det op med kosttilskud, så du er i sikker på, at du får de vitaminer og mineraler, du har brug for. CBD-olie fungerer fint som kosttilskud, og det kan fås hos Sanahemp.net, som sælger CBD-produkter.

#2: Abonnér på en måltidskasse

Hvis du vil spise varieret, kan det betale sig at følge en kostplan. Det er dog ikke altid det nemmeste, når man har en travl hverdag, da kostplaner ofte kræver, at man køber forskelligt ind fra dag til dag, hvilket kan tage tid.

Du kan i stedet investere i en måltidskasse, som leveres til døren. Her får du en lang række forskellige retter med en masse forskellige råvarer, som ofte er bestemt af årstiden. Der medfølger samtidig opskrifter, så du nemt kan lave de retter, der er i måltidskassen.

#3: Drop takeaway, selvom det er nemt

Det er naturligvis tilladt at købe takeaway en gang imellem, når det virkelig skal være hyggeligt. Du bør dog så vidt muligt undlade at gøre det i hverdagene, da det langt fra er det meste takeaway, som ligefrem er sundt.

I stedet kan du forsøge dig med at lave nogle nemme retter, som du fryser ned, så de er lette at tø på, når det skal gå lidt hurtigere – og så kan du gemme takeaway-maden til de hyggelige weekender, hvor det gerne må være lidt ekstra lækkert.