hypnose
august 12, 2020

Hypnose kan være nøglen til et bedre liv

By Karin

Hypnose er en effektiv måde, hvorpå du kan fremskynde en ønsket udviklingsproces. Hypnotisøren taler direkte til underbevidstheden, hvilket påvirker bevidstheden på en anden måde, end når arbejder direkte med den. Se her, hvorfor du bør overveje hypnose.

Udgangspunktet for hypnose er, at hypnotisøren taler til din underbevidsthed, hvilket påvirker din bevidsthed. Underbevidstheden og bevidstheden arbejder sammen, hvilket fører til, at du har lettere ved at komme igennem den udviklingsproces, der skal til ved eksempelvis et rygestop.

Hypnose kan derfor bidrage positivt til stort set alle former for udvikling, uanset om du ønsker at stoppe med at ryge, opnå bedre selvtillid eller noget helt tredje. Det er vigtigt, at du tror på, at behandlingen virker, hvis du rent faktisk vil opnå succes med den.

Hvad kan du bruge hypnose til?

Hvis du er i tvivl om, hvad du kan bruge hypnose til, så er det i bund og grund at finde svar på psykiske blokeringer eller andre problemstillinger, som bliver sløret grundt bevidstheden. Underbevidstheden er i stand til at huske alt, og det kan man anvende hypnoterapi til at få adgang til – også selvom bevidstheden ikke er klar over det.

Det er derfor en god måde at skabe indsigt og forståelse for forskellige mønstre og reaktioner, som i bund og grund er ubevidste for bevidstheden. Gamle sår og traumer kan forløses og blive helet, og et uhensigtsmæssigt reaktionsmønster kan brydes.

Hvordan foregår hypnose?

Hypnose foregår i et stadie, hvor kroppen er helt afslappet og på den måde oplader sig selv på ny. Man kan sige, at hypnose på mange måder er en mental form for afstressning, hvor de gode energier bliver genetableret. 

Samtidig er det sundt for hjernen at befinde sig i denne tilstand, da overaktiviteten, som ofte kommer, når du døjer med negative tanke- og reaktionsmønstre, bliver balanceret. På den måde fungerer hypnose i sig selv som gavnende på din mentale sundhed.

Du vil i langt de fleste tilfælde høre alt, hvad der bliver sagt, når du er under hypnose. Det sker, samtidig med at du hviler din krop, slapper af og tager imod det, der bliver sagt. Mange oplever en behagelig sitren i kroppen, samtidig med at de bliver hypnotiseret.

Det gør, at de kommer i kontakt med sig selv på en helt ny måde, der ikke kan beskrives, hvis man ikke har prøvet det. Hvis du ønsker at prøve det eller bare blive klogere på hypnose, kan du læse mere på Backontrack.dk.

Typisk vil du få en forberedende samtale med din hypnotisør, før du rent faktisk bliver hypnotiseret. Det vil give dig de bedste forudsætninger for at få noget ud af hypnosen, da det kræver, at du er forberedt på, hvad der skal ske.