rom
maj 14, 2020

3 ting du SKAL se i Rom

By Karin

Du er pakket og klar til din rejse til Italiens land, men inden du hopper på flyveren så finder du her 3 ting du bare må og skal se hvis rejsen går til Rom

1. Det kulturrige byliv

Udover de mange seværdigheder, som vi kommer til nedenfor, så er det en vigtigt del af enhver rejse at opleve kulturen og bylivet. Der er masser af muligheder for at få fornøjelige timer til at gå i Rom, tag en tur i teateret, smut i biografen, tag på jagt efter italiens bedste pizza på de mange restauranter, eller tag en kanalrundfart – det kan dog være en dyr oplevelse, men det er bestemt pengene værd. Det vigtige er at du får dykket ned i kulturen og får noget mere med hjem fra din rejse end blot en masse billeder af populære turistattraktioner som alle andre alligevel har besøgt. Minderne om den ene hyggelige lille bar du fandt og besøgte hver aften, eller den romantiske café der lå på en sidegade som udover dig kun var besøgt af lokale stamkunder, er meget mere værd og kommer til at ligge meget dybere i dit hjerte. Men vær opmærksom på de skumle steder, hold dig fx fra casinoer og skumle sportsbarer, der er masser af kriminalitet i Rom. 

2. Det Romerske Colosseum

Colosseum er muligvis den største attraktion i Rom og af gode grunde. Der er så meget historie samlet på et sted at det næsten ikke er til at forstå. Tusindvis af turister flokkes hvert år til Rom alene for at se hvor det hele skete i Romerrigets gyldne dage. Gladiatorer kæmpede mod hinanden, eller mod rovdyr, og det var ligesom et fodboldstadion fyldt med jublende, hujende eller buende tilskuere, forskellen var at de ikke kom for at se en sportsbegivenhed, men de kom for at se blod. Det var en barsk tid dengang, en tid vi er glade for vi ikke befinder os i længere, men det er derfor også en fascinerede tid at lære mere om, og opleve på så tæt hold som muligt. Tour guides og forestillinger er der de tjener de fleste penge, så sørg for at få booket en plads i god tid hvis du vil udvide din horisont lidt, og lære mens du oplever. 

3. Peterskirken

Rom er katolicismens hovedsæde i verden, og der er derfor en rig religions kultur at gå på opdagelse i. I centrum af dette finder man Peterskirken, et smukt og storslået monument til ære for den kristne tro, og tæt pakket med historie. Det er ikke usandsynligt at rende ind i katolske munke eller nonner for eksempel, og også her kan du med lidt held få en guidet tour. Hvis du selv er religiøst anlagt er der også mulighed for at komme ind og bede eller tage del i en gudstjeneste, og hvis ikke så tag derind for at nyde synet af den formidable romerske arkitektur der pryder kirken både indvendigt og udvendigt. Lige meget hvad er du garanteret en smuk oplevelse.