Sundhed

Sådan får du succes med at åbne din egen klinik

Sådan får du succes med at åbne din egen klinik
4.4 (88.89%) 9 votes

Går du med en drøm om at åbne din egen klinik eller frisørsalon? Så får du her en række gode råd til, hvad du gør klogt i at tage med i dine overvejelser, inden du tager springet. Hvad enten du har planer om at starte op som fodterapeut, frisør, kraniosakralterapeut eller noget helt fjerde, er det relevant for dig at høre, hvad vi har på hjerte.

Har du sparet sammen til dit klinikudstyr?

Det behøver ikke at koste dig en jetjager, når du skal indrette din salon eller din klinik. Men der vil uundgåeligt være omkostninger til inventar, som du bliver nødt til at anskaffe dig. Har du allerede sikret dig, at der er luft til det i budgettet, er det intet problem. Men er du ikke helt der endnu, kan det være, at du skal overveje en ekstra gang, om du skal have sparet flere penge sammen, inden du sætter projektet i gang.

Vil du gerne åbne en klinik, vil det i mange tilfælde være nødvendigt med en massagebriks. Den udgør en forholdsvis stor udgift – især hvis du gerne vil købe den fra ny. Du kommer sandsynligvis til at stå mange timer ved briksen, så det er vigtigt at investere i en, som du kan justere i forhold til din højde. Også selvom det kommer til at koste dig en del ekstra penge.

Kan du trives uden kolleger?

Vil du gerne åbne din egen klinik eller salon, hvor du er den eneste behandler eller frisør? Så skal du gøre op med dig selv, om du kan trives med selv at drive biksen. Det vil betyde, at der ingen kolleger er at drikke morgenkaffe eller spise frokost med. Til gengæld vil du møde en masse mennesker dagligt i form af dine kunder, som giver dig en anden form for socialt samvær.

Mærk efter inden i dig selv, hvad der virker rigtigt for dig. Måske er du ligefrem typen, der vil nyde ikke at skulle vende stort som småt med dine kolleger over frokosten? Eller måske vil du komme til at savne at have nogen, som du kan vende frustrationerne over dine kunder med i løbet af arbejdsdagen?

Kan din økonomi bære den første hårde tid?

Opstarten som nyetableret iværksætter kan være svær. Det vrimler sikkert ikke ind med kunder den første tid, og det tager tid at få opbygget en fast kundeskare. Har du mulighed for at starte op på lavt blus med et deltidsarbejde ved siden af, er du heldig, og ellers bør du sikre dig, at din økonomi kan bære det, hvis de første mange måneder ikke just bliver en guldgrube.

Så længe du tager dine forholdsregler og ikke forventer, at du kommer til at tjene penge på din forretning den første tid, men har tilpas med reserver at trække på, vil du nemmere kunne komme igennem den første hårde tid som nystartet iværksætter – både mentalt og økonomisk.

God fornøjelse med at realisere dit iværksættereventyr!