Boligindretning

Indretning af lille københavner badeværelse

Indretning af lille københavner badeværelse
3.2 (64%) 5 votes

Flere undersøgelser viser, at danskerne i gennemsnit bruger 20 minutter om dagen på toilettet. Dine daglige 20 minutter kan sagtens føles formidable, selvom du har et lille badeværelse. Vi har samlet vores 6 bedste tips til, hvordan du kan indrette et lille badeværelse.


Et frithængende toilet

I de nyere badeværelser er det meget almindeligt med frithængende toiletter. Det er supersmart i forhold til, at man altid kan rengøre under toilettet, men de er også utroligt små og pladsbesparende. Det frithængende toilet ville perfekt, hvis du har et lille badeværelse.

Udnyt badeværelsets højde

Hvis du ønsker ideer til et lille badeværelse, kan du måske overveje at vende blikket lidt op ad. Oftest er der utrolig meget vægplads, som ikke bliver udnyttet optimalt i toppen af dit badeværelse, og det er en skam, da det handler om at sprede sine opbevaringsmuligheder ud, så rummet ikke virker alt for overvældende og sammenpresset. Du kan derfor sagtens sætte et par skabe op over dit badeværelse, have et gulv-til-loft skab eller sætte nogle fine hylder op. Du vil hurtigt mærke, hvor meget luft du vil få i dit københavnerbadeværelse. 

Del dit rum op med en skillevæg

Det dyreste du kan foretage i et badeværelse, er når du skal flytte rørene, og det kan hurtigt komme til at koste 80.000 kr. alt afhængigt at dit badeværelse størrelse. Hvis du har et badeværelse, hvor bad og toilet går i ét med hinanden, kan du måske overveje at indsætte en skillevæg i mellem de to områder. Det er vigtigt, at skillevæggen er gennemsigtigt, så du ikke lukker for udsynet til hele dit badeværelse.  På den måde får du skabt to separate rum, som stadig hænger sammen. Dit badeværelse vil straks synes større.

En smal brusekabine

En rigtig nem måde at skabe mere plads og luft i dit badeværelse på, er ved at skære nogle centimeter fra brusekabinen. Ofte bruger man kun 2/3 dele af sin brusekabine, og resten af pladsen går derfor bare til spilde. Hvis du godt kan lide at give den gas under bruseren eller godt kan lide at gå i bad med din partner, er det nok ikke på brusekabinen, at du skal gå på kompromis.

En mindre håndvask


En håndvask er en af de badeværelsesmøbler, som kan variere helt vildt. Du kan både får rigtig store håndvaske, men du kan også få meget små håndvaske. Normalt optager håndvaske dog utroligt meget plads, og da en håndvask ”kun” er beregnet til at vaske hænder ved, kan man sagtens leve med en mindre en af slagsen. Der findes mange håndvaske som er speciallavet til hjørner eller mindre arealer, og du kan derfor hente utrolig meget plads på dette punkt.

Byg ind ad

Der findes mange smukke badeværelsesmøbler, men det er desværre ikke alle sammen, som passer ind i dit smalle og lidt skæve badeværelse. Det kan derfor være en god ide at snuppe en lille bid af væggen, og sætte et indbygget skab op. Et indbygget skab optager slet ingen plads, og er en supersmart løsning på den manglende plads. Dog er det ikke alle vægge, som kan klare, at man bygger ind ad, og derfor vil vi anbefale, at man snakker med en professionel håndværker, inden man begiver sig i kast med projektet.

Fokus på lys

Det er en gylden og indgroet regel, at lys altid vil få ting til at se større ud, og det gælder også dit badeværelse. Forsøg derfor at holde dig til lyse farver og undgå synlige mørke elementer, som kun vil trække dit badeværelse sammen. Vi anbefaler også, at du anskaffer dig en god lampe, som giver et meget hvidt lys.

En åben opbevaringsløsning

Der vil nok altid være ting på badeværelset, som du ikke ønsker skal stå fremme, men forsøg at gøre størstedelen af din opbevaring åbent. Hylder er en smart løsning på det lille badeværelse, da man helt selv kan vælge, hvor hylden skal stå, og samtidig kan der være mange produkter på en hylde. Desuden kan man finde utrolig fede hylder på markedet, og du vil derfor hurtigt lære at ELSKE dem.

Snyd øjnene med farverige elementer

Alle kneb gælder når det kommer til, at få sit badeværelse til at synes større. Og du kan komme rigtig langt ved at vælge de rigtige farver. Du skal naturligvis altid holde dig til de lyse nuancer, men en farve som grøn er særligt kendt for at skabe en rummelighed, som du straks vil bemærke. Du kan derfor med fordel købe dig en sød vase med en lille grøn plante i, som kan pynte på dit badeværelse.

Skab genskær via spejle
I et hvert velindrettet badeværelse følger der et spejl. Vi har alle prøvet at stå i en butik med mange spejler, og følt at butikken var meget større end den egentlig var – det samme gælder for dit badeværelse. Spejle reflekterer, og dette er med til at give illusionen af flere badeværelseskvardratmeter. Det virker derfor endnu bedre, hvis du vælger et spejl i rummets længde, så den reflekterer hele dit badeværelse.

Rent og ryddeligt

Et rodet badeværelse vil få din indretning til at virke meget uoverskuelig og en smule deprimerende. Det er derfor aldrig en god ide at lade sit lille badeværelse stå til med alt for meget rod, hvis man ønsker illusionen af mere plads. Når du kigger på dit uoverskuelige badeværelse skal du gøre 2 ting:

  • Identificér hvilke genstande, der skaber rodet
  • Forsøg at finde en plads disse genstande et andet sted i din bolig.

På den måde får du hurtigt elimineret det værste rod, og det bliver derfor nemmere at holde dit badeværelse rent og ryddeligt i fremtiden.

En fin skammel

Mange små badeværelse har også meget lidt vægplads, og det betyder, at man skal være lidt kreativ for at få plads til sine håndklæder, morgenkåber mv. Vi anbefaler, at du anskaffer dig en moderne træskammel, hvor du kan ligge dine foldede håndklæder på. Det ser både stilrent og rustikt ud, men samtidig er det også en meget praktisk løsning.

De små detaljer

Det er i sidste ende de små detaljer, som skaber et fuldent badeværelse. Du kan derfor tage udgangspunk i dine yndlingsdufte og anskaffe dig duftlys, duftpinde og håndsæbe i præcis denne duft. Dit badeværelse kommer for det første til at dufte helt vidunderligt, og for det andet giver disse elementer noget æstetisk og en lille smule hotelstemning.