Boligindretning

Din guide til 5 gode loppefund

Din guide til 5 gode loppefund
4.4 (88%) 5 votes

Det er populært, som aldrig før at tage på loppemarked. Den personlige indretningsstil giver plads til mere nostalgi og mere af det, som får din bolig til at skille sig ud. Men hvad kan du egentlig være heldig at finde, når du tager ud og leder efter lopper? Du får her vores bud på 5 ting, som du kan gå på jagt efter på det lokale loppemarked.

Retro lamper kan være guld værd

Retro lamper hitter som aldrig før, og hvilket andet sted er bedre at finde dem end på et loppemarked? Her kan du finde lamper i mange forskellige stilarter og fra mange forskellige årtier. Hvis du er heldig, er sælgeren ikke engang klar over, hvor meget den gamle lampe oppe fra loftet egentlig er værd anno 2019. Mind altid dig selv om ikke at stirre dig blind på den skærm, som lampen kommer med. Den kan du altid betale dig fra at få skiftet ud. Du kan også altid ændre retro lampens belysning ved at vælge en pære, som giver lige dét lys, du trives bedst i.

Lys, Lampe, Elektricitet, Magt, Design, Elektrisk, Lyse

Smukke gamle billedrammer

Vil du gerne lave din egen billedvæg? Eller vil du gerne have gamle billeder til at stå i reolen i stuen? Så kan du være heldig at finde de flotteste rammer på et loppemarked. Væk med sorte standardrammer og ind med historiske og nostalgiske rammer i guld og andre lækre sager, som emmer af patina og er spækket med fine detaljer. Få mere inspiration til, hvordan du indretter dit hjem med lækre og dekorative ting.

Two Brown Wooden Photo Frames

Ting, der vækker minder

Det er vist de færreste af os, der har været en tur på loppemarked uden at støde på en eller flere ting, som minder os om noget fra vores barndom. Det kan være den tupperware-kande, som vores mor altid serverede saft i, eller det æbleskivejern, som vores mormor altid havde fremme på komfuret til jul. Det er så ærgerligt at gå derfra uden at have slået til, mens chancen var der – for hvornår får du chancen for at købe præcis den ting fra gamle dage igen?

Mix og match dit porcelæn

Selv Royal Copenhagen er hoppet med på bølgen i forhold til at sætte forskelligt stel sammen. På et loppemarked kan du altid finde masser af fine porcelænsting. Og kan du godt lide trenden med at blande forskelligt stel, kan du finde masser af skønne ting, som du kan sætte sammen til dit helt eget stel. Hvem siger, at det blomstrede stel skal sammensættes af tallerkner med den samme type af blomst på?

Flat Lay Photography of tea in White Teacup With Saucer

Legetøj til børnene

Har du børn, er der rigtig meget at komme efter på et loppemarked. Ikke alene i form af brugt legetøj, som der bliver solgt ud af i stride strømme, men også i forhold til ting fra gamle dage. En gammel skrivemaskine eller en god gammeldags fastnettelefon vil vække stor forundring hos de små derhjemme, da de sikkert aldrig har set noget lignende. Og så har du en god undskyldning for at komme med anekdoter fra, ‘dengang da mor var barn’.

Gray Rotary Telephone on Brown Surface

Helårsloppemarkeder

Gode loppemarkeder findes heldigvis både på Sjælland og i Jylland, men det er ikke altid, at de har åbnet, derfor kan det være godt at kende til helårsloppemarkederne, hvor man altid har mulighed for at gøre sig et kup. Nedenfor kan du se en liste med de bedste helårsloppemarkeder, på Sjælland og Jylland.

På Sjælland

1. Svalernes loppemarked
På dette loppemarked finder du alt fra køkkengrej, vaser, lysestager til antikviteter og kunst.

Adresse og åbningstider
Loppemarkedet holder til på Nattergalevej 6 i København.  

2. Det blå markedet
Dette loppemarked er faktisk skandinavens største og ældste permanente kræmmermarked, og det faktum gør loppemarkedet rigtig populært. På Det Blå Markedet finder du lidt dyrere og mere eksklusive loppefund som designer genstande og kongeligt porcelæn.

Adresse og åbningstider
Loppemarkedet ligger på Lysholm Allé 86 i Haslev. Loppemarkedet har hele året fra 10-70.

I Jylland

1. Abbé Pierre
Dette loppemarked er indendørs, hvilket betyder at det er helt perfekt til en kold vinterdag. Det er drevet ildsjæle og unikke loppefund.

Adresse og åbningstider
Det ligger på Hjallerupvej 70, Ajstrup i Tylstrup. Det er åbent første fredag og lørdag i måneden fra 10-16.

2. Brugtvare Terminal
Det sidste loppemarked vi vil præsentere for dig, er Brugtvare Terminalen på over 1000 kvadratmeter. Her finder du alt mellem himmel og jord, og hver dag på Brugtvare Terminalen er forskellig, da der kommer 500 nye varer hver eneste dag.

Adresse og åbningstider
Loppemarkedet ligger på Øllegårdsvej 3 i Viby, og det er åbent hver fredag fra 11-18 og lørdag til søndag fra 10-16.