Kærlighed

Brevkasse tirsdag: Jeg er jaloux – hvad gør jeg?

Brevkasse tirsdag: Jeg er jaloux – hvad gør jeg?
4.5 (90%) 4 votes


Hej KunForKvinder,

Jeg er en kvinde på snart 23 år, og jeg skriver, fordi mit forhold i rigtig lang tid har været hæmmet af min jalousi. Jeg kan mærke, at hvis jeg ikke overvinder denne jalousi, kan det ende med at koste mig mit forhold.

Jalousi er en svær og uhåndgribelig ting, men jeg vil alligevel prøve at beskrive, hvordan jeg har det, når denne jalousi kommer frem i min krop.

Min kæreste har altid været meget pigeglad, og det er han stadig, selvom jeg er kærester med ham. Han har dog ikke overskredet den utro grænse, men han har rigtig mange pigeveninder – og det er netop dem, jeg har det svært ved!

Han elsker at bruge tid sammen med hans veninder – de går i biografen sammen, tager ud og spise, står på skøjter og meget andet. Og selvom han selvfølgelig også laver sådanne ting med mig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor han vil bruge så meget tid sammen med hans pigeveninder.

Jeg får kvalme og hjertebanken, når jeg ser ham sammen med dem, og det ender altid med en diskussion, fordi jeg lader min jalousi gå udover ham.

Jeg er så vild med ham, og det ville gøre mig så ked af det, hvis jeg skulle gå fra ham eller hvis han gik fra mig.

Er det mig, der er helt gal på den? Og hvordan kan jeg få min jalousi til at forsvinde?
____________________________________________________________________________

Hej søde læser

Vi forstår dit problem. Jalousi er en ubehagelig følelse, som er meget svær at tæmme. ALLE mennesker har prøvet at være jaloux, og du er derfor bestemt ikke ene kvinde om dette.

Jalousi er en normal reaktion, som optræder pga. en usikkerhed og en angst for at miste. Det er derfor disse to parametre, du skal arbejde med for at tæmme din jalousi.

Er du grund til usikkerhed?

Det første du skal gøre op med dig selv er, om der er overhovedet, er grund til at være usikker. Du skriver selv, at han ikke har overtrådt den utro grænse, hvilket jo beviser, at han ikke er interesseret i at være sammen med andre.

Du skriver også, at du ofte lader din jalousi gå udover ham, og det er helt forståeligt, men det er vigtigt, at du forholder dig til, hvordan du kommunikerer med din kæreste i sådan et skænderi.

Kommunikation er nøglen til et succesfuldt parforhold, og du kan måske forsøge at kommunikere med ham på en anden måde, end du normalt gør. Prøv at tag en stille og rolig snak med din kæreste, hvor du fortæller ham, hvordan du har det, og hvad han kan gøre for at få dig til at føle dig bedre tilpas. Hvis man møder den anden person i et aggressivt toneleje, bliver man oftest mødt med den samme tone, da man helt naturligt går i forsvarsposition i stedet for en ”løsningsmode”.   

Er du i tvivl, om dit parforhold er sundt, så kan du med fordel læse vores blogindlæg om guiden til et godt parforhold, som belyser nogle af de vigtigste grundpiller i et forhold. MEN vi fortæller også, hvordan du kan redde dit parforhold, hvis det er knækket.

Vind din selvtillid tilbage

Som sagt er usikkerhed en af faktorerne som gør dig mere jaloux – det er derfor vigtigt, at du vinder din selvtillid tilbage! Og det er nemmere sagt end gjort, for hvordan får du lige mere selvtillid fra den ene dag til den anden?   

1. Dine negative tanker som ”Running Sushi”
For det første skal du have styr på dine negative tanker, som vi alle sammen får i større eller mindre grad.

Forestil dig, at du er ude og spise Running Sushi, og der kører tallerkener forbi dig på båndet med alle mulige forskellige retter på. Formentligt tager du kun de tallerkener, som du kan lide og som du bliver glad af – Det samme gælder dine tanker! Fang kun de tanker, som er positive og giver dig glæde og lad de negative tanker passere væk på sushibåndet. Visualisering er meget mere effektivt og håndgribeligt.

2. Mindboard – visualiser dine succeser og drømme
Du har HELT sikkert opnået nogle ting i dit liv, som di ser tilbage på med stolthed. Det kan være en eksamen, hvor du har præsteret bedre end forventet, det kan være en episode, hvor du har vist dig som en rigtig god veninde eller det kan være noget helt tredje. Du har også HELT sikkert nogle mål og drømme, som du ønsker at arbejde dig hen i mod.

Så vores råd til dig er: Få disse mål og succeshistorier op på en tavle i billeder, så du altid kan minde dig selv om, hvor MEGAsej du har været og hvor meget dit liv giver mening.

Så tænker du måske ”hvordan kan dette hjælpe med min jalousi?” – og det kan det, fordi dette vil højne dit selvværd, få dig til at føle dig godt tilpas i din tilstedeværelse, og det vil gøre dig mere selvsikker i forhold til dit parforhold.

3. Tillad dig selv at være overfladisk
En gang i mellem må man gerne være overfladisk. Overfladisk i den forstand, som hedder at forkæle dig selv. Lider du af en dårlig selvtillid, ligger det ofte dybere end som så, men nogle gange har man også bare brug for at hanke en smule op i sig selv.

Det kan derfor være meget nyttigt at investere i sig selv. Tag ud og få en lækker ansigtsbehandling, anskaffe dig noget helt nyt tøj eller gå til frisøren og foretage vild ændring.

Vi håber, du fik noget ud af vores svar, og så ønsker vi dig alt held og lykke i fremtiden.

Hvis du/i har andre spørgsmål, som i ønsker, vi tager op på brevkasse-tirsdag, er i velkommen til at stille jeres spørgsmål her.
 

5/5